Reservupplagan, ReservRallarn avgjordes med start och mål vid Bottnaryds IP.

Ulf Björkman 12 mars, 2018

Konceptet för ReservRallarn ”lite kortare, lite enklare” än på ordinarie datum. Kortare distanser o lite enklare som arrangemang så här i slutet av säsongen. Utöver tävlingsklasserna så gjordes fina insatser i motionsklasserna där många yngre lovande skidungdomar från Hallby tog chansen att prova en längre distans.

ReservRallarn lockade ett mycket starkt elitfält med stora delar av Götalands långloppselit på herrsidan. Banan över 27 km kördes i ett helt varv med varierad åkning, både småkuperat och banvallsåkning. På herrsidan skapade de på förhand starkaste korten, Marcus Johansson Ulricehamns IF (Lager 157) och Markus Jönsson Tranemo IF tidigt en lucka. Strax bakom bildades ett par olika jagande grupper, där skidprofilen Erik Wickström Ulricehamns IF var starkast och kunde säkert köra hem tredjeplatsen. Åt kampen om segern var inget att göra, då de bägge Marc(k)us var allt för starka. Det blev en rafflande spurtstrid ända in över mållinjen, där Marcus Johansson spurtade allra bäst o vann med minsta möjliga marginal , en skidpjäxa, före Markus Jönsson.

Temperaturen låg runt nollstrecket och med lite lätt snöfall stundtals så var det lite trixit att få till rätta fästvallningen. För eliten bland herrarna var det dock inget bekymmer då de allra främsta där kör helt utan fästvalla på långloppen.

I damernas elitklass så visade Johanna Sundström Hestra IF, att hon stod i en klass för sig och skapade tidigt i loppet en lucka till bakomvarande åkare. Här jagade närmast Erika Karlsson Nybros Skidklubb och Kristin Barkman IF Hallby SOK. Johanna som tidigare i vintras segrade även i Stråkenloppet tog härmed sin andra seger för säsongen och kunde defilera in över mållinjen. Bakom höll sig ordningen med Erika Karlsson som tvåa och Kristin Barkman som trea.

Nu smälter vi skidintrycken och laddar om för CykelRallarn 3 juni!