Stigcykling för barn och unga med NPF

Anmälan till stigcykling för barn och unga med npf under maj 2022 är nu stängd. Är du intresserad av att vara med om det blir ett nytt tillfälle till hösten? Anmäl då ditt intresse, så får du information först av alla.

Länk till intresseanmälan inför hösten 2022: https://forms.gle/q8oad74ia5Z48Dn28


Nedan kan du läsa om upplägget vi hade under maj 2022.

Varmt välkommen till gemenskapen i IF Hallby Cykel. Vi är ett glatt gäng som gillar att cykla i skogen tillsammans. Till oss är både nybörjare och elit välkomna. Vi har grupper för alla.

IF Hallby Cykel vill ge barn och unga med NPF chansen att hitta en ny form av fysisk aktivitet, naturupplevelse och gemenskap genom stigcykling. Under maj erbjuder vi 4 tillfällen. Du bör vara med på minst 2 av dessa. Det är gratis att delta och det finns möjlighet att låna cykel för den som inte har en egen.

Arrangemanget görs i samarbete med Cykelfrämjandet, Jönköpings kommun och Bredvid NPF-coach.
Välkommen!

NPF: Förkortning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Tourettes syndrom
Stigcykling: Cykla mountainbike på stigar i skogen

Mer information

VAR: Hallbystugan, samling vid vindskyddet framför klubbstugan

NÄR:

  • Lördag 7 maj kl 10 – 11
  • Söndag 8 maj kl 10 – 11
  • Onsdag 11 maj kl 18 – 19
  • Onsdag 18 maj kl 18 – 19

VEM: Barn och unga med npf-problematik – med eller utan diagnos – med eller utan förälder. Från 7 år och uppåt.

VARFÖR:
Stigcykling ger många goda effekter för personer dig med NPF. Du mår bättre efter pulshöjande aktivitet som dessutom sker ute i naturen. Du tränar fokus, koncentration och koordination. Stigcykling funkar bra både på egen hand och i grupp. Cyklar du tillsammans med andra blir det både roligare och möjlighet till social träning.

HUR:
Vi är max 8 deltagare och 2 ledare i varje grupp. Våra ledare har kunskap om NPF. I ledargruppen ingår också en NPF-coach. Föräldrar är välkomna att cykla med om de vill och vågar 😊.

Stigcyklingen sker på nybörjarnas villkor. Vi cyklar på lätta stigar. Det finns inga måsten eller tävlingsmoment. Fokus är att ha roligt och att stapla små succéer på varandra.

Trygghet, tydlighet, förutsägbarhet och roligt tillsammans är våra ledord.

FÖRKUNSKAPER: Du behöver kunna cykla på en vanlig cykel.

UTRUSTNING:
Ta med din cykel (vanlig eller mountainbike). Behöver du låna cykel så ange det vid anmälan så försöker vi ordna det.
Egen hjälm är obligatoriskt. Har du möjlighet att använda handskar och sportglasögon så rekommenderar vi det. En vattenflaska är också bra att ha.

Som deltagare får du ett kostnadsfritt medlemskap hos IF Hallby SOK vilket innebär att du omfattas av olycksfallsförsäkring under aktiviteten.

KOSTNAD: Kostnadsfritt att prova på under våren

FRÅGOR: Kontakta Boel Olin, 0723 – 10 03 48, boel@bredvidnpfcoach.se

CYKELFRÄMJANDET: Mer om cykelfrämjandets projekt hittar du här:  https://cykelframjandet.se/stigcykling-for-unga-med-npf/

Hoppas att vi ses i skogen!