Tävling

Måste man tävla för att ha kul på Mountainbike? Svaret är såklart att det går alldeles utmärkt att cykla MTB utan att tävla och ha riktigt kul. Men tävling ger ytterligare en dimension och vi vill verkligen stötta alla er som vill tävla ovh känna av klubbgemenskapen som bjuds ute på de olika tävlingarna. Oavsett om det är för första gången eller om du tävlar var och varannan helg.

Tävlingsavgifter

Klubben står för anmälningsavgifter och licens för ungdomar, juniorer och elit. 
Vid tävlande i övriga klasser står den tävlande själv för anmälningsavgiften och licens. Undantaget är Västgötacupen, Swe-CUP och SM där klubben står för anmälningsavgifter till alla som tävlar för IF Hallby SOK. Klubben står inte för kostnader i samband med efteranmälan. 
Övriga ersättningar
Milersättning till tävlingar – Kriterierier:
Resor till SM, Swe-CUP, Västgötacupen som ligger mer än 10 mil från Hallbystugan.
Ersättningsnivå: 10kr/mil och bil vilket räknas från Hallbystugan. Ni som bor på annan ort än Jönköping behöver kontakta sektionsordförande kring milersättning.
Internationella tävlingar (UCI tävlingar och Ungdosm EM) enligt överenskommelse med Sektionsordförande och kassör.
Träningsbidrag för P/F 15-16, Junior och elit:
Träningsbidrag på 3000:- per år betalas ut till de som tävlar aktivt i SWE Cup och SM i klasserna P/F15-16, junior och elit. Betalas mot uppvisande av kvitto/utlägg. Bidraget är tänkt att täcka utlägg för kostnader såsom kläder och övriga kostnader som aktivt tävlande innebär. Kvitton behöver styrka ersättningen.
Ersättning för träningsläger för junior och elit
Ersätter kostnad för träningsläger med 5000:- per säsong, betalas mot uppvisande av kvitto/utlägg. Denna ersättning kan också användas för ersättning av kostnad av personlig tränare.  Stäm av med sektionsordförande Eskil Laago att du är berättigad till denna ersättning. En grundförutsättning för det här bidraget är att du tävlar aktivt i Swe Cup och SM i junior och elitklass.
Junior och elitcyklister kan även söka utökad ersättning via Cykelsektionen för sin satsning. Tex vid tävling utomlands.
Motprestation av medlemmar
Åkare och föräldrar förutsätts hjälpa till vid inkomstbringande aktiviteter som klubben anordnar. Dessa aktiviteter är bland annat Severinsparkeringen, servering/tipspromenad vid Hallbystugan, Rallarloppen och Cykelsektionens arrangemang. Utöver dessa förekommer arbetsdagar vid Hallbystugan där man förväntas delta efter förmåga.
Junior och elitcyklister förväntas hjälpa till genom att hålla i träningar för våra yngre cyklister. Detta ska göras efter förmåga och i överenskommelse med cykelsektionen.

Har du frågor om hur det fungerar att tävla så kontakta Eskil Laago 0739-830820 eller Göran Berg 0706-683105. Vid frågor om transponder och SweCyclingOnline kontakt Carl Adell, 07093073646.

Så här begär du ersättning
För ersättning av de avgifter som klubben står för behöver ni lämna in en reseräkning inkl. kvitton. För att underlätta administrationen så önskar vi att detta görs max två gånger per säsong (runt midsommar och direkt efter Vista Mountain).

Ny mall för att använda för underlag och kvitton.

Ladda ner blanketten här: Ersättningsblankett IF Hallby SOK Cykel

Du skickar underlag med kvitton till hallbycykel@gmail.com

Antidoping

Genomförd antidoping-utbildning ”REN VINNARE” är ett krav för licensinnehavare i klasser från junior och uppåt. På SCF.se hittar ni den webbaserade utbildningen och ytterligare information.

SweCyclingOnline

SweCyclingOnline är SCFs tävlingsadministrativa system och lanserades i januari 2016 och ersatte det tidigare IndTa. Här finns Min Sida, tävlingskalender, administration av evenemang och tävling samt resultathantering. Via Min Sida kan den aktive beställa, betala, se och skriva ut sin licens, anmäla sig och betala anmälningsavgifter till tävlingar.

Licenser

För att tävla måste man ha tävlingslicens (gäller ej nybörjareklass). Ansökan om licens görs på SweCyclingOnline. Logga in med den e-mail adressen som finns registrerad i IdrottOnline. Första gången får man begära ett lösenord genom att använda ”jag har glömt lösenord”. Saknar ni e-post i IdrottOnline eller behöver ändra den kontakta Carl Adell via hallbycykel@gmail.com eller 0709 307364.

Mer info om tävlingslicens, chip och försäkringar m.m. hittar ni på scf.se här.

Licensavgifter
Klubben står för licens till barn/ungdomar , juniorer och elitsatsande seniorer (detta tar du upp nä du anmäler dina utgifter för säsongen, glöm inte kvitto eller skärmdump). Övriga betalar sin licens själv. Här hittar ni alla avgifter.

Tidtagningstransponder (Chip)

I Västgötacupen och SM så behöver du ha ett chip. Det går oftast att hyra men ska du tävla regelbundet rekommenderar vi dig att skaffa ett chip. Läs mer om hur man beställer och aktiverar på Scf.se. MISSA INTE att NI MÅSTE registrera er transponder på SweCyclingOnline på er profil under Inställningar, detta för att få tidsregistrering och ett resultat på tävlingarna.

Hantera din transponder

För att aktivera och se din giltighetstid på en aktiverad transponder ska du gå in på MyLaps hemsida. Där skapar du ett MyLaps konto för att registrera/hantera din transponder. När du gör detta kommer du även få en del andra tjänster, bland annat kommer du att bli påmind när det är dags att återaktivera transpondern, efter det att abonnemanget är slut. Mer info finns på Scf.se

Ersättning
Du beställer själv ett ProChip FLEX på MyLaps.com, likaså aktivering av 2 eller 5 år. Klubben står för kostnaden första året, för ersättning behöver ni lämna in reseräkning med kvitto.

Anmälan till tävling

Anmälan görs direkt via SweCyclingOnline.se för Västgötacupen och via Sportstiming för SWE-Cup och SM. Viktigt att ni läser tävlingens inbjudan/PM, där ska all information finnas för respektive tävling.

För att kunna anmäla sig till tävlingar behöver man logga in i SweCyclingOnline. Det gör man med den e-post som är registrerad i IdrottOnline, saknar ni e-post i IdrottOnline eller behöver ändra kontakta Carl Adell via hallbycykel@gmail.com eller 0709 307364.

Efteranmälan
Om den tävlande vill efteranmäla sig till en tävling får den tävlande göra detta på eget initiativ direkt till arrangören av tävlingen. Den tävlande står själv för efteranmälningsavgiften.