Hallby MTB-Arena

Välkomna vår MTB-arena vid Hallbystugan i Jönköping. Här finns Mountainbike-spår som passar alla, från nybörjare till elit. Allt arbete med vår arena sker på ideell bas och vi jobbar hela tiden för att förbättra vår arena. Om du tycker att vår arena är bra och vill fortsätta se den utvecklas så får du gärna bidra med en liten slant via swish till 123-395 55 49 Märk ditt bidrag med ”MTB arena” så går pengarna oavkortat till fortsatt utveckling av vår MTB-arena.

Gn 2km

Tre platta slingor som tillsammans binds samman till 2 km helt platt stig. Oavsett ålder så finns det alltid tillfällen då en platt slinga passar bäst. Vem har sagt att skogscykling måste vara kuperad för att vara rolig…? För många cyklister så är var gröna slinga en riktigt favorit med sina härliga svängar och spännande natur.

Blå 3,5km

Relativt platt MTB slinga som bland annat innehåller ”tekniken” som är ett måste för varje besökare vid Hallbystugan. ”Tekniken” uppskattas av alla, från nybörjare till den som vill sätta nytt rekord på Strava. På slingan finns en del hopp och även en mindre stenkista men du kan alltid välja att åka bredvid de hinder som finns på blå slinga.

Röd 10km

Varierande men stundtals kuperad motionsslinga i vacker natur på naturstigar och mindre grusvägar. På vår röda slinga samsas vi med motionärer till fots. Vi vill understryka vikten av att alltid visa hänsyn och att vid omkörning både sakta ner samt ge en signal eller eller glatt ”Hej”.  Även om det är kul att cykla fort så är det ALLTID viktigare att ta det lugnt och visa hänsyn vid möte eller omkörning. Utvecklingen att öppna upp milspåret för cykling har gjorts i samråd med Jönköpings Kommun, Kultur&Fritid samt Länstyrelsen.

Svart 5,1km

Vår tuffaste MTB bana, rejält kuperad och tekniskt utmanande med byggda hinder som ställer höga krav på dina tekniska färdigheter. Flera delar av denna bana byggdes inför MTB SM 2014 och har utvecklats med omsorg under många år och är uppskattad av såväl motionärer som den absoluta eliten inom Svensk MTB.

SM-banan (Blå/gul)

Vår Tävlingsbana för XCO som används på Swe-CUP och UCI event startar vid gula huset på stadion. Tävlingsbanan har stora delar gemensamt med vår svarta slinga och är både kuperad och tekniskt utmanande.s

Utöver detta har vi pumptrack, kids Tracks, cykeltvätt och teknikyta där ung som gammal kan öva upp sin balans. Som om inte detta vore nog så finns Rallarleden som binder ihop Hallby och Bottnaryd där du enkelt kan svänga av till fina Olsbo-banan. Hallbyleden som vi delar med motionärer till fots tar du enklast om du cyklar till eller från stan.

Vi älskar att se arenan full av cyklister i olika åldrar. Varmt välkomna! 🚲