Våra Träningsgrupper

Vid de organiserade träningarna delar vi in oss i olika grupper så att vi alla tränar utifrån våra förutsättningar. Det betyder att för att du ska få så roligt som möjligt och hamna i en lagom svår grupp så delar vi inte in i åldersgrupper.Detta för att alla ska få chansen att  kunna utvecklas och samtidigt har roligt tillsammans!

 Våra huvudsakliga träningsdagar är tisdagar och torsdagar, samling 18.00 vid Hallbystugan.

Grupper för de yngsta (Endast torsdagar).
Vi har fyra grupper för de minsta barnen från 6år till ca 8-9år, Grön, Rosa, Gul och Lila. Vilken grupp man cyklar med avgörs av cykelstorlek, kunskap, uthållighet och till viss del ålder. Det är vi ledare som avgör vilken grupp barnen cyklar i. Under säsongen kommer vi flytta barn mellan grupperna för att grupperna ska fungera bra och att barnen ska vara på ungefär samma nivå för att ha så kul som möjligt. Det är inte kul att vara snabbast och alltid stå och vänta, men inte heller att alltid komma efter.

Vi är några ledare per grupp men behöver hjälp av några föräldrar per pass. Listor kommer finnas för att skriva upp vilken gång man kan vara med och hjälpa till. I övrigt vill vi inte att föräldrar cyklar med i grupperna eftersom det blir för trångt i skogen.

Grön grupp: Det är här man börjar sin cykelkarriär och man är välkommen från och med det år man fyller sex. Här ligger fokus på att ha kul och bli vän med sin cykel. Vi tränar balans, enklare teknik, cyklar på grusväg och enkla stigar i skogen.

Rosa grupp: När man känner att man behärskar cykeln bra, orkar cykla en hel timme och är redo för lite svårare stigar, då är man välkommen att vara med i rosa grupp.

 Gul grupp: När man har minst 24” cykel, börjar få lite fart och älskar att cykla, då är du redo för gul grupp. Vi cyklar mycket på stigar, tränar på enklare tekniska hinder men kör även distanspass med lite fart.

 Lila grupp: Det här är gruppen för dig som är redo att fortsätta utvecklas på din cykel och kanske även vill testa på att  tävla. Här går det undan och det är full fart i skogen. Du har minst 24” cykel och har kollpå hur man hanterar den.

Blå grupp
Här cyklar vi MTB på tekniska stigar och testar på hur det är att tävla MTB. Träningen innehåller de moment man möter i tävlingsklass P/F9-10 år samt Ungdom sport. Natuligtvis ska alla ha kul och träningen innehåller mycket teknik och balansövningar. Blå grupp delas upp i mindre grupper.

Röd grupp   
Här cyklar vi i tävlingslik träning med en blandning av teknikträning och intervall. Träningen riktas in mot tävlingsklass P/F 11-12 och 13-14. Röd grupp delas oftast upp i två-tre grupper. Ledarna i röd grupp har också hand om gruppen vi kallar för Ungdom-sport, den gruppen är för ungdomar som har kunskap att göra samma övningar som röd grupp men som inte vill tävla.

Svart grupp
Här cyklar vi i tävlingslik träning med en blandning av teknikträning och intervall. Träningen riktas in mot tävlingsklass P/F15-16

Junior/elit: För cyklisterna som tävlar i junior och elitklass. Här är minst lika mycket fokus på suppport utanför själva träningen som att erbjuda träningspass. Här handlar det mycket om tävlingssuport samt support under försäsongsträningen.

Mastergruppen: Träningsgrupp som riktar sig mot masterklasserna H/D30-60. Tränar ibland med juio/elit och ibland med motionsgruppen.

Motionsgruppen (orange)
Vår motionsgrupp som cyklar tillsammans varje tisdag och torsdag. Fart efter kamrat är det som gäller och gruppen delar upp sig i olika grupper. Den här gruppen har oftast ingen tränare utan motionärerna sköter sig oftast själva… Passa på att träna själv när dina barn tränar i våra andra grupper. Killar, tjejer… alla är välkomna.

”Pink Ladies”, Grupp för tjejer från 18år
”Pink Ladies”, Cykel-Community för tjejer från 18 år. Man träffas och cyklar tillsammans utifrån de förutsättningar som gruppen har. Gruppen har inga officiella tränare, utan gruppen själva skapar cykelglädje tillsammans. Nytt för i år är inget krav på anmälan utan enbart medlemskap i föreningen. Kommunikation kring Pink Ladies sker via Facebook och gruppen https://www.facebook.com/groups/107598282905304/?ref=share_group_link&exp=93fa Välkommen på måndagar kl 18:00-19:30, samling vid Hallbystugan.