Boel Olin får årets ledarstipendium

Ulf Björkman 23 februari, 2024

Vid IF Hallby Idrottsallians årsmöte delades årets stipendium för förtjänstfullt ledarskap ut. Inom IF Hallby SOK gick stipendiet till Boel Olin. Så här låter motiveringen:

”Boel är en ledare med ett unikt engagemang för barn och unga. Hon arbetar för att lära Hallbys ledare att möta barnet utifrån sina behov. Med en positiv inställning och ett stort driv har Boel skapat en träningsgrupp med stor gemenskap och med glädje att röra på sig. På kort tid har Boel engagerat flertalet föräldrar till att bli ledare i Hallby, samt bidragit till att föreningen nu har fler kvinnliga ledare. Hallby vill med detta pris tacka Boel för arbetet till en mer jämlik och jämställd förening.”

Så här sammanfattar Dhan Åstrand, ordförande IF Hallby Idrottsallians:

– Vi lever i en orolig värld med mörka nyheter – då har idrotten en viktig uppgift inte minst för ungdomars framtidstro. Fysisk träning är hälsobefrämjande och i föreningen tränar man samarbete och ledarskap. Hallby med sina tre klubbar gör stor skillnad för tusentals ungdomars fritid, sade alliansens ordförande Dhan Åstrand vid Hallbyalliansens årsmöte.

– Positivt att Jönköpings kommun ger ökade anslag till föreningsdrivna anläggningar. Bymarksvallen och Hallbystugans arena välkomnar utökat stöd. Hallby Handbolls planer på ny arena/hall på Samset är också under planering, framhöll Dhan Åstrand.

Vid årsmötet utdelades IF Hallbys ledarstipendium för förtjänstfullt ledarskap till Linda Svensson, för engagerat ledarskap som tränare för damlaget i Hallby Fotboll, Åsa Gudmundsson, för engagerat ledarskap som tränare för unga tjejer i Hallby Handboll, samt Boel Olin, för engagerat ledarskap som tränare för ungdomar med funktionsnedsättning i Hallby SOK.

Alliansens ordförande Dhan Åstrand betonade stipendiaternas stora ideella engagemang i föreningarna.

– Utan deras och andra ledares insatser skulle verksamheten inte fungera, sade han.