Annie Lindh sexa i EM Skidskytte-Distans 15km!

Ulf Björkman 24 januari, 2024

EM Skidskytte Osrblie Slovakien börjar på bästa sätt för Hallbys Annie Lindh! Annie sköt fullt hus i alla fyra serierna, 20 av 20 träff! Sista skottet vårdade Annie länge och efter det var det full fart på spurtvarvet.

Annie tangerar sin bästa placering från IBU cupen men motståndet i EM är starkare då även flera Världscupåkare är med på EM.

Loppet och intervju med Annie finns att se på SVT. Klick för att komma till SVT Play och videon (1.30.20)

Så analyseras loppet på Skidskytteförbundets hemsida (L-G Alsenius): Annie Lindh inledde med fullt i första liggande och lämnade vallen på 19:e plats. Hon fortsatte med samma fina resultat även i första stående och klättrade sju placeringar – och lyckades sedan nolla för tredje gången i det andra liggande skyttet. Tack vare det gick Annie ut på det fjärde varvet som åtta, men var en placering sämre när det var dags för det sista stående skyttet. Där satte hon snabbt de fyra första skotten, men tog lång tid på sig innan hon till sist lyckades få ner den femte och sista pricken. Trots en serie på över en minut gick Annie ut på slutvarvet som femma, men blev passerad av norskan Ida Lien. Däremot lyckades hon hålla undan för resten och fixade en plats på blomsterceremonin med en dryg sekund tillgodo som sexa i mål, 2,10 bakom Maren Kirkeeide från Norge som också lyckades nolla. Åkmässigt var Annie totalt 2,18 långsammare än Ida Lien, men imponerade stort på vallen – och sjätteplatsen är dessutom delat personbästa.

Grattis!