Edvin Claesson tvåa i Rallarloppet - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Edvin Claesson tvåa i Rallarloppet

Ulf Björkman 6 februari, 2017

edvin-claesson-2a-i-rallarloppetI herrarna huvudklass i årets Rallarlopp så utvecklades det till en hård tvekamp mellan Erik Nero Mullsjö SOK och Edvin Claesson IF Hallby SOK. Redan vid spurtpriset efter tre varv så var de två i täten med Erik som först. Så lång i loppet var även loppets trea Jakob Hjelmåker Axa SC med i täten och även Henrik Ulldahl Jönköping OK som segrade i herrar-40. När loppet skulle avgöras efter 11 körda varv och 40 km så var Nero och Claesson sida vid sida men där Nero var allra starkast sista metrarna och vann till slut med 2 sek.

Rallarloppet 2017 genomfördes med både start och mål vid Hallbystugans konstsnöanläggning. Då den snöfattiga vintern omöjliggjort skidföre grundsträckningen mellan Bottnaryd och Hallbystugan så blev det reservalternativet med varvbana om knappa 4 km. För de som åkte 40km så gällde 11 varv och 5 varv för KortRallarn. Temperaturen låg runt 0-strecket samtidigt som blöt nysnö blandade sig i konstsnön. Ett rejält vallningsföre som satte åkarna på rejäla prövningar. Herreliten valde flera att staka men för stora flertalet så var det ett hazardspel innan loppet att hitta rätt smorning. När starten gick så var det ett ymnigt snöfall men som sedan upphörde och spåren blev istället glatta och snabba.

Likväl som elitåkarna satte färg o prägel på loppet så gjorde ju det stora antalet motionärer fina prestationer i det kämpiga föret!

Innan start så hedrades Rallarloppets grundare och IF Hallbys starka ledare under många år, Bengt Ragnar med minnesord och en tyst minut. Bengt avled bara dagar innan årets Rallarlopp. Han blev 89 år.


Stort tack till alla deltagare, publik , ledare och funktionärer för årets Rallarlopp!!!