Martin Setterberg är uttagen till Svenska Cykelförbundets talangutveckling

Eskil Laago 1 februari, 2016

Martin Setterberg är uttagen till Svenska Cykelförbundets talangutveckling.

Följande går att läsa på förbundets hemsida.

”Under 2016 dras ett projekt igång inom cykelförbundet som syftar till att utveckla, utbilda och behålla sina cyklister under en längre tid så att de har större möjligheter att slå sig in i världseliten.

Under tre träffar spridda i landet, den första i Falun 11-14 februari, kommer juniorer och U23 från mountainbikelandslaget ses och bygga en grund för framtiden. Mental träning, fysiologi, styrketräning, nutrition, teknikträning, teambuilding, med mera står på agendan.

”Efter utvärdering och input från ledare och cyklister har vi kommit fram till att detta är helt rätt väg att gå”, säger förbundskapten Anders Ljungberg

”Här har vi möjlighet att bygga inför framtiden och skapa en högpresterande miljö” fortsätter Anders.

Även Riksidrottsförbundet är med och stöttar satsningen vilket öppnar för många intressanta föreläsare.

Uttagningar pågår. Mer information kommer.”

Martin som gör sitt andra år i elitklassen/u23 kommer starta sin säsong på Cypern i slutet av februari. Sen rullar säsongen på med mestadels tävlingar där han kan ta UCI poäng med årets största mål att försöka kvala in till MTB EM i Huskvarna i maj.

För IF Hallby är det viktigt att ha en cyklist som Martin. En förebild för våra unga lovande cyklister. Vi ser fram mot att följa dig i år.