Gott slut o Gott Nytt! - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Gott slut o Gott Nytt!

Tomas Pettersson 31 december, 2015

Tomas_skoter2_hallby

Vintern har äntligen anlänt med lite snö och lovande temperaturer för alla snö- och skidälskare. Det bådar för att vi snart har fina skidspår både av konst- och natursnö vid Hallbystugan. Förhoppningsvis ser det snart ut som på arkivbilden från 2010!

Jag, Tomas Pettersson Hjelmkvist har nu gjort min sista dag som anställd vid IF Hallby SOK och Hallbystugan. Detta med anledning av att min tjänst som klubbchef och föreningsutvecklare är uppsagd och löper ut vid årsskiftet. I tider av ansträngd ekonomi har IF Hallby SOKs styrelse beslutat att framöver prioritera om resurserna ekonomiskt och verksamhetsmässigt, vilket då inte innefattar någon liknande tjänst framöver. En nyhet du även kunnat läsa om i den nya ordförandes nyhetsbrev efter årsmötet.

Det är med glädje jag tänker tillbaka på mina år som klubbchef/föreningsutvecklare vid IF Hallby SOK och Hallbystugans friluftsanläggning. Det har varit roligt och spännande att få vara med och bidra till föreningens utveckling och verksamhet på olika fronter i rollen som anställd. Det är ett mycket omväxlande jobb, som har spänt över många skiftande områden utifrån behov och säsong. Arbetet har också givit mig många fina kontakter och möten, internt i föreningen bland medlemmar såväl som externt, privatpersoner, samarbetspartner, organisationer, förbund, klubbar, media mfl. Under min tid som anställd så har också Hallby kunnat ha 1-2 vaktmästartjänster med olika kostnadsneutrala arbetsmarknadsstöd. Vaktmästarna som jag har ansvarat har varit värdefull extra arbetskraft för allt som måste göras i och runt Hallbystugan. Personerna ifråga har även fått värdefull praktik och erfarenhet för framtida arbete.

Även om jag nu slutar min tjänst vid Hallby, så lämnar jag inte föreningen som jag tillhört sedan 1990. Jag kom till Hallby som skidåkare på elitnivå och var så under 10 år, därefter som ledare, tränare och förtroendevald.
Jag kommer att fortsätta engagera mig i Hallby som är klubben i mitt hjärta, men nu på ideell basis, precis som innan jag var anställd. Mitt fokus kommer att vara på Rallarloppen där jag ingår i tävlings- och organisationsledningen. Nu närmast väntar Rallarloppet på skidor 31 januari. Får vi bara önska 20-30 cm snö så kommer det att bli en fin skidfest mellan Bottnaryd och Hallbystugan!

Tack för alla trevliga möten i och utanför spåren och vi syns framåt!

Hälsningar
Tomas Pettersson Hjelmkvist
tomas@if-hallby.se, 070-3738604