Hallby toppar i Idre : Eric dubbelsegrare och Adam på pallen två gånger i H17-18! - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Ulf Björkman 6 december, 2015

Eric Rosjö guld GM H17-18 2015Scandic cup, Sveriges juniorcup i längdskidåkning har avgjorts i Idre Fjäll 4-6 december 2015.

Första deltävlingen i Scandic cup sprinttävling som kördes i ett ymnigt snöfall vid Idrefjälls skidstadion. Hallby SOK var välrepresenterade med tre seniorer och fem juniorer.
Adam Persson och Eric Rosjö var de som lyckades bäst. Båda gick enkelt vidare från prologen där de placerade som etta och trea. I kvartsfinalen höll det på att sluta illa då ett fall gjorde att Adam kom efter, men med en stark forcering på slutet lyckades han att gå vidare till semifinalen. Eric klarade sig utan större incidenter och tog sig till final som lucky looser.
I finalen tog Adam starten och körde starkt i inledningen men orkade inte riktigt följa segaren på slutet av sprintloppet och placerade sig som andra man i mål. Eric gjorde ett stabilt lopp och kom i mål som fjärde junior.

Lördagens deltävling i Scandic-cup var ett distanslopp, 10 km fristil. Eric Rosjö gjorde ett riktigt starkt lopp och tog övertygande hem segern i klassen H17-18. Efter en stark avslutning på loppet kunde han tillslut vinna med 22 sekunder före tvåan. I samma klass gjorde övriga Hallbyiter starka lopp genom Adam Persson, 13, Erik Bertilsson, 16, och Simon Jonsson 28. När Eric hade tagit hem segern i Scandic cup var det dags för brodern Filip att starta i klassen H15-16. Filips starka insats under sitt 5 km fristilslopp räckte till seger med 5 sekunders marginal.

I seniorklassen H21, Intersport cup – 20 km fristil, lyckades Hallbys förstaårs senior Johannes Eklöf att köra i mål som 22:s man.

Helgen avslutades med ett kort staklopp, 3 km klassisk stil för juniorerna. Det blev en fight mellan Hallbyåkarna Eric Rosjö och Adam Persson, där Eric segrade med tre sekunder före Adam. Filip Rosjö avslutade helgen med en fjärde plats, tre sekunder från andra platsen i ungdomsklassen H 15-16 5 km klassisk stil.

Sammanfattningsvis så är Hallbyåkarna på topp bland Sveriges unga längdskidåkare!