Rullskid-VM, Johannes Eklöf 4:a! - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Rullskid-VM, Johannes Eklöf 4:a!

Tomas Pettersson 25 september, 2015

Rullskid-VM inleddes  under torsdagen i Italienska skidmetropolen Val di Fiemme. Orten som haft Skid-VM  på snö flertal gånger.  IF Hallby SOK har fått med två åkare uttagna i juniortruppen, Johannes Eklöf och Adam Persson.  Första distansen ut var backrace i klassisk stil över 10 km med  en total klättring på 552 m och målgången förlagd 1365 m ö h. En rejäl utmaning kan man lugnt påstå. Johannes fick till ett riktigt bra lopp och åkte in på en mycket finfin fjärde plats, endast 14 sek från bronset.  För Adam gick det lite tyngre med en 18e plats. Sverige tog brons o silver i juniorklassen  genom  Marcus Fredriksson och Alfred Buskqvist.. Totalt blev det en stor svenskdag på VMs första dag med inte mindre än 7 medaljer.   Nu fortsätter VM med sprint  idag fredag, teamsprint lördag, samt distanslopp masstart i fri stil söndag.