Hela konstsnöspåret nu klart - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Hela konstsnöspåret nu klart

Jonas Lindhe 29 december, 2014

På rekordtid har vi snöbelagt hela konstsnöspåret på totalt 2.5 km.

Konstsnöspåret 2014-12-29

Konstsnöspåret 2014-12-29

På Juldagen vid 16.00 tiden startade vi upp kanonerna och nu 4 dygn senare är det spårat och klart. Det som har möjliggjort detta är den modernisering av konstsnösystemet som pågår. Totalt är det ett 4,5 miljoners projekt där vi nu kommit halvvägs. Fullt utbyggt skall vi ha ett helautomatiskt system med 14 kanoner som startar och stoppar själva när det är tillräckligt kallt. När projektet är klart skall det gå ännu snabbare att få konstsnöspåret färdigt. Då skall vi bara behöva 48 timmar innan vi har ett åkbart skidspår på 2.5 km.

Det som möjliggör att vi kan fullfölja vår konstsnösatsning  är att alla betalar spåravgiften för alla åktillfällena. Ett tips! Köp säsongskort här på hemsidan så slipper du att alltid lösa dagkort i automaten på parkeringsplatsen. Du behöver inte åka många gånger för att det skall löna sig.

Hela slingan är nu spårad för klassisk åkning. Det är just nu lite begränsat utrymme att åka fristil på stadionvarvet men på övriga delar är det full skatebredd. Om ni tar tillfället att åka riktigt mycket skidor under nästa år, ska vi göra vårt yttersta för att erbjuda de bästa förhållandena.

Vi önskar er en skön skidupplevelse i Hallbyspåren och ett GOTT NYTT ÅR.

IF Hallby SOK
g.m.
Björn Hertz
Arena ansvarig

snötillverkning_20141226