Bruksvallarna, tävlingspremiären avklarad - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Bruksvallarna, tävlingspremiären avklarad

Tomas Pettersson 24 november, 2014

58 Oscar Clesson 1 Webanpassad Foto_David Erixon_bruksnov2014 bilden:Oskar Claesson  19, IF Hallby SOK,  gjorde säsongsdebut i Bruksvallarna med tre tävlingar på tre dagar. (foto David Erixon)

 I helgen hade Sveriges längdskidåkare premiär i Bruksvallarna och IF Hallby SOK hade 8  åkare på plats. För flera av dem var detta säsongens första kontakt med snö och därför åkte de upp några dagar innan tävlingarna för att även hinna träna och få in skidkänslan.

På fredagen genomfördes tävlingar över 10 kilometer i klassisk stil och där var rutinerade Oskar Lund bäst av hallbyåkarna med en 75:e plats. -Formen känns alltid lite osäker inför säsongens första tävling men jag tycker att kroppen kändes bra, säger Lund som var mindre än 3 minuter efter segraren, Johan Olsson Åsarna IK. Eftersom det under fredagen inte genomfördes någon separat juniortävling var det flera juniorer med i seniorklassen som hade hela 200 startande. Av Hallbyjuniorerna var Johannes Eklöf snabbast och placerade sig som 122:a. Oscar Claesson skidade in som 130:e man.

Under lördagen genomfördes tävlingar i fristil. För seniorherrarna var det 15 kilometer som gällde. Oskar Lund gjorde åter ett stabilt lopp och skidade in på 76:e plats. Herrjuniorerna tävlade över 10 kilometer och Johannes Eklöf var åter snabbast av Hallbyåkarna med en 35:e plats. -Idag kändes kroppen bättre än igår. Det brukar gå bättre och bättre för varje lopp så här i början av säsongen, säger Eklöf. Övriga Hallbyåkare var Oscar Claesson 50:e, Erik Bertilsson 77:a, Simon Jonsson 101:a och Edvin Claesson 109:a.

IF Hallby SOK var även representerade i damjuniorklassen över 5 kilometer i fristil där Annie Lindh skidade in på en 41:a plats.

Under söndagen genomfördes det sprinttävlingar i klassisk stil, där tyvärr ingen av Hallbyåkarna var bland de 30 som gick vidare från kvalificeringen. Annie Lindh var närmast kvartsfinal av Hallbyåkarna med en 40:e plats. Bland herrjuniorerna var Oscar Claesson bästa Hallbyåkare på 71:a plats.  Oskar Lund som inte är någon sprinter, valde att stå över söndagens sprinttävoling till förmån för ett längre träningspass.

Här hittar du fler bilder på Hallbyåkarna   Bilder Bruksvallsloppet foto: David Erixon

Text o bild: David Erixon

Fullständiga resultatlistor från helgens tävlingar i Bruksvallarna här.