Oscar Claesson och Karin Spjut segrare i Lidingöloppet on Tour 2014

Ulf Björkman 12 augusti, 2014

När startskottet small kl 19 o fältet skickades iväg ut från stadion vid Hallbystugan  i dagens Lidingöloppet on Tour 2014 så visade hemmalöparen från IF Hallby SOK,  Oscar Claesson direkt att han skulle bli svår matcha.  Skidåkaren Claesson som är supertalang i löpning satte pricken över i:et i det som kom att bli en magnifik Hallbykväll herr- eller killoppet. Det blev nämligen en stor dominans av unga lovande Hallbyskidåkare och orienterare på topp-10 listan där Claesson tillsammans med Johannes Eklöf fixade en Hallbydubbel.  Bland de 6 bästa var det fyra Hallbyiter och på topp-11 listan har vi totalt fem Hallbykillar. Hallbypojkarna radade upp sig:  1a Oscar Claesson, 2a Johannes Eklöf, 5a Lars Lundström, 7a Edvin Claesson, 11a Arvid Claesson! Ett fantastiskt bra facit i tuff konkurrens och ett bevis på att killarna skött sommarträningen ordentligt bra!

I damloppet över samma distans så segrade välmeriterade, duktiga  elitlöparen  Karin Spjut IK Hakarpspojkarna i stor stil och vann där klart föra Anna Stavlind Linköpings LK. Här blev det IKHP även på tredje plats genom Anna Fritzon.
Lidingöloppet  on Tour  följer till stora delar 10km-spåret vid Hallbystugan med ett par förändringar. Och alla som har sprunget Hallbystugans  gula spår vet att de sista fem kilometrarna innehåller många tuffa uppförsbackar. Strax innan start kom en kortare regnskur, som  gjorde en del nedförsbackar lite hala. Det byttes dock mot solsken vid målgång.  Loppet är seedningsgrundande för det stora Lidingöloppet. Utöver elitlöparna i täten så var det gott om fina kämpainsatser och prestationer då över 150 löpare i olika kategorier var anmälda till årets lopp.

Damklassen: 1) Karin Spjuth, IKHP, 42.10, 2) Anna Stavlind, Linköping, 46.09, 3) Anna Fritzson, IKHP, 46.15.
Herrklassen: 1) Oscar Claesson, Hallby, 35.47, 2) Johannes Eklöf, Hallby, 36.41, 3) Jakob Andersson, Ymer, 36.46

Samtliga resultat hittar du här: Resultat Lidingöloppet on Tour_20140812

Ska du springa Lidingöloppet önskar vi dig lycka till o vill seeda dig så hittar du all info på denna länk Seedningsregler Lidingöloppet.

Ett utförligare  fotoalbum från dagens tävling hittar du på: https://www.facebook.com/IFHallbySkidor

Stort Tack alla deltagare och varmt välkomna tillbaka!! / Tävlingsledningen Lidingöloppet on Tour, IF Hallby SOK

LoT 2014 segrare herrklassen LoT 2014 segrare damklassen LoT 2014 herrklassen topp tre LoT 2014 damklassen topp tre