Konstsnösponsorer sökes! - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Konstsnösponsorer sökes!

Tomas Pettersson 13 juni, 2014

Hej skidintresserad företagare!

IF Hallby SOK är inne i ett omfattande utvecklings-  och moderniseringsprojekt av Hallbystugans konstsnöanläggning..  Anläggningen som var den första konstsnöanläggningen  för längdåkning  i Europa grundlades  redan 1983 med  1,3km. Sedan dess har mycket hänt och utbyggnad och förlängningar har skett i olika omgångar.  Sedan 2013 är klubben  nu inne i den största moderniseringssatsningen och utbyggnad av konstsnöanläggningen.  Ambitionen är att detta ska bli södra Sveriges modernaste konstsnöanläggning för längdåkning,  vilken ska kombinera automatiserad och manuell tillverkning på ett optimalt sett.  Till i vintras sjösattes första etappen av utbyggnaden med  kraftig förstärkning av tillverkningskapaciteten för vatten och luft.  Mycket av arbetet hittills har skett under jord, grävning, brunnar, kabeldragning mm.  Redan i vintras kunde vi skörda första frukterna av utbyggnaden då tillverkningskostnaden för snön är avsevärt billigare och dessutom mycket miljövänligare tillverkning.

Resultatet kommer bli, mer snö på kortare tid = längre skidsäsong. Hallbystugan ska även i framtiden vara ett självklart och säkert val för längdskidning i Vätterbygden o Jönköping med omnejd.  Längdskidåkning upplever nu en rejäl uppgång i intresse och utövare vilket är jättekul.  Det intresset och behovet vill vi svara upp till. Satsningen inkluderar även en unik spontanidrottsyta (skidlekplats) för barn och ungdom.

Detta är projekt  dock kräver väldigt dyra investeringar , totalt ca 4 mkr  och för att vi ska nå framåt mot målet  så är vi nu på bred jakt efter ytterligare samarbetspartners, sponsorer, bidragsgivare.  Jönköpings kommun bidrar med 50% i detta projekt,  och  vi som klubb har själva  satsat  50%  i första steget (ca 1mkr) . Nu jobbar vi intensivt med att hitta lösningar för fortsättningen.   Dock, såsom ekonomiska läget är just nu i projektet  så ser vi nu  stora svårigheter att nå i mål, och kunna slutföra den utbyggnad  av konstsnön  fullt ut.

Vill  du/ni vara med o bidra och samarbeta i IF Hallby SOK strävan mot södra Sveriges modernaste längdskidanläggning?

Ta i så fall  kontakt med klubbchef/ föreningsutvecklare  Tomas Pettersson Hjelmkvist,

tomas@if-hallby.se,  036-73090,  för information om de olika möjligheterna till sponsorpaket och samarbete och utbyte som finns.

Läs Jnytt artikel om satsningen