David “Deluxe” imål!

Tomas Pettersson 25 april, 2014

DavidE_imål_treriksröset

Hallbys äventyrsskidåkare och fjällräven grande  David Erixon är i mål! Tillsammans med parhästen  Niclas Bentzer nådde de Treriksröset igår kväll 24 april. Målet var att skida Vita Bandet  , Grövelsjön-Treriksröset på 30 dagar och sätta ett nytt rekord på sträckan , som mäter 130 mil! De skidade i mål  efter 28 dagar, med god marginal mot det egna uppsatta tidsmålet. Ett präktigt nytt rekord på den klassiska fjällsträckningen då det gamla rekordet var på 50 dagar. En fantastisk bedrift och prestation av David o Niclas som skidat i snitt 46 km/dag i fjällterräng, med packning, i växlande väder o starka vindar!!. Det är ju som bekant inte alltid solsken o dagsmeja under vårvintern.  Allt detta har de hanterat på bästa sätt vad det verkar.  David kan nu summera en säsong som oxå innehöll en fin Vasaloppsprestation… han är ju en skidåkare av rang och åker snabbt på vanliga smalskidor oxå… värmde upp inför fjällturen med Vasaloppet, där han blev finfin 384, under 4.50 i åktid.

Stort Grattis o väldigt bra kämpat  !!  / IF Hallby SOK

Läs mer här  o titta på alla fina bilder  http://vitabandet30dagar.wordpress.com/   och deras facebooksida här  https://www.facebook.com/deluxeturer.se

 

 

Foto:  David och Niclas , Vitabandet 30 dagar

DavidE_Niclas_påsk2014 Nöjda killar efter målgång Hallbyåkaren David Erixon  och Niclas Bentzer