Klassikerdags i Jönköping! - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Klassikerdags i Jönköping!

Tomas Pettersson 17 april, 2014

Jkpgklassiker_logga

Intresset för motions- och klassikerlopp växer över hela Sverige.  Nu kan IF Hallby SOK och Bottnaryds IF som  arrangerar Rallarloppen, stolt presentera Jönköpingsklassikern. Vi gör det  tillsammans med IK Hakarpspojkarna, Jönköpings Simsällskap, Friskis o Svettis Jönköping samt Team Sportia Jönköping som samtliga ingår som arrangörer i Jönköpings egen lokala klassiker.

 

En lokal klassiker i samarbete med En Svensk Klassiker, där både Rallarloppet skidor och CykelRallarn kommer att ingå.   Jönköpingsklassikern passar perfekt som uppladdning, träning om du siktar på de stora, långa klassikerloppen.  Men och minsta lika viktigt , Jönköpingsklassikern passar också lika bra till dig som är mer på nybörjarnivå , inte gjort något motionslopp innan men funderat på testa.  Kanske hör du till dem som tycker att de stora klassikerloppen är för långa. Ja då är Jönköpingsklassikern också ett perfekt alternativ…..nära dessutom!

 

Jönköpingsklassikern innebär att under en tolvmånadersperiod genomföra

 

  • Friskishalvan 10 eller 21 km (landsvägslöpning) den 3 maj
  • Cykelrallarn 35 eller 60 km (mountainbike/,stig, skogsväg, banvall) 1 juni
  • Jönköping Open Water 1400 eller 2800 m (simning) 29 jun

 

  • Salomon Trail Tour Jönköping 10  eller 21 km (terränglöpning) den 6 september
  • Rallarloppet 22 eller 40 km (skidor) februari 2015

 

Du börjar med vilket som helst av loppen och genomför de efterföljande i ordningsföljd.  Du får även räkna längre genomförda distanser vid de respektive loppen. Som bevis på att du genomfört Jönköpingsklassikern är du berättigad till en medalj och ett diplom. Så småningom ska du kunna köpa ett förmånligt klassikerpaket som innehåller både anmälan till de olika loppen i Jönköpingsklassikern.

 

Från IF Hallby SOK och Rallarloppens sida så är vi stolta att ha med två lopp i Jönköpingsklassikern. Vi hoppas och tror att det kommer att öka intresset ytterligare för Rallarloppen. LöpRallarn då…frågar sig vän av ordning som också ingår i Rallarloppen? LöpRallarn kommer springas som vanligt i september, men ingår ej i Jönköpingsklassikern. Dock om du ska ta Rallarmedaljen så gäller fortfarande  att under ett och samma år genomföra de långa distanserna inom Rallarloppen på skidor, cykel och löpning. Det finns således många godbitar att välja på, och vi hoppas att både Jönköpingsklassikern och Rallarmedaljen kommer locka ut fler deltagare i Rallarloppsspåren!

 

Du kommer kunna läsa allt om Jönköpingsklassikern på www.jonkopingsklassikern.se.

 

För Rallarloppen se www.rallarloppet.se

 

Läs o hör mer om Jönköpingsklassikern från pressträffen 14 april

 

Jönköpingsposten:  http://www.jonkopingsposten.se/artikel/25720/nu-lanseras-jonkopingsklassikern

 

J-Nytt:  http://www.jnytt.se/nu-far-alla-motionarer-i-jonkoping-en-egen-klassiker

 

Radio Jönköping:  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5836861

Välkommen till Jönköpingsklassikern!