130 mil skidor på 30 dagar!

Tomas Pettersson 27 mars, 2014

david-och-niclas-i-solgrop-foto_david-erixon-webanpassadIdag torsdag 27 mars så startar Hallbyåkaren, Skidäventyraren, Fjällräven och Livsnjutaren David Erixon årets Skidtur-Grande! Tillsammans med parhästen Nicklas Bentzter så ger sig duon iväg på skidor  från Grövelsjön Fjällstation med sikte mot Treriksröset.  Planen är att turen 130 mil, Vita bandet, ska klaras av på 30 dagar med målgång 25 april. Innebär ett maraton om dagen ….i alla väder, snöförhållanden, spår och ickespår.  David o Nicklas , erfarna skidäventyrare har tidigare gjort denna tur för ett par år sedan men ej “på  tid”. De vet vad som väntar m a o, med tillägget att årets tur är ett rekordförsök, att sätta en ny bästa-tid för Vita Bandet.  Förra vintern/våren så gjorde de den omtalade Norge på langs  över 5 månader . Det är således två ytterst fjällvana herrar, som dessutom vintertid jobbar som fjällguider i Svenska Fjällen.  Du följer deras spännande skidturné, öden o äventyr  på www.deluxeturer.se. David är bevisligen i bra form, han värmde upp med att “sprinta” igenom Vasaloppet på 4.49 och placering 384.  Lycka till David och Nicklas önskar IF Hallby SOK!  Läs och eller publicera pressmeddelande:

 

Vita Bandet 30 dagar Pressmeddelande 2

 

Bild: David Erixon och Nicklas Bentzer laddar innan start. ( Foto: David Erixon)