Snörapport – läget inför skidsäsongen - IF Hallby SOK | Officiell hemsida

Snörapport – läget inför skidsäsongen

Ulf Björkman 26 november, 2013

Härligt, äntligen lite ordentlig kyla och på sina håll några cm snö. Är snökanonerna igång vid Hallbystugan undrar säkert många? Nej, inte ännu.

Inför denna vinter så har en stor utbyggnad, modernisering av Hallbystugans Konstsnöanläggning inletts med steg-1. Allt i syfte att kunna tillverka mer snö, snabbare, och tidigare. Intensivt ideellt arbete i massor av klubbens ihärdiga medlemmar har pågått under hösten och pågår. Gräv- byggnations- och installationsarbete av olika slag. Det handlar om avsevärt förbättrad vatten och luftkapacitet, flera nya snökanoner. 3st av dessa ska kunna köras med automatik. Det handlar oxå kraftiga förbättringar/effektivseringar för miljö-, energi- och klimatpåverkan. Stora insatser har oxå lagts ner under jord med kabeldragning, brunnar.

Kommande steg inför nästa år, blir bl a ytterligare automatiserade kanoner och anläggande av skidlekplats. Mycket arbete och naturligtvis stora investeringar totalt ca 3,8 Mkr, som det handlar om. Vi arbetar intensivt för att hitta finansieringslösningar för de olika stegen. Jönköpings Kommun bidrar med 50% till projektet och IF Hallby SOK satsar även själva 50% i detta första steg.

IF Hallby SOK siktar på att bli södra Sveriges modernaste skidanläggning för längdåkning, vad gäller snötillverkningsprocessen. Vi har ytterligare installtionsarbeten kvar att slutföra kommande veckorna innan snötillverkningen för säsongen kan starta. Förhoppningen är nu att kunna starta upp i mitten på december. Till dess får vi hoppas på Kung Bores egen nederbörd.

HÃ¥ll ut!